Romanii si modul in care acestia inteleg imprumuturile rapide

Romanii si modul in care acestia inteleg imprumuturile rapide

Dat fiind faptul ca imprumuturile rapide au devenit o parte integranta a vietii din Romania, unde peste 171 de firme de tip IFN activeaza pe piata nebancara din tara noastra, iar un numar din ce in ce mai mare de romani (peste 21% dintre detinatorii de internet si care se concteaza online) au incercat aceste servicii in ultima perioada, este necesar ca si educarea spre mai buna intelegere a acestui fenomen sa se intensifice. Este si cazul Credix.ro, care isi propune sa ofere celor interesati nu doar compararea ofertelor de pe piata nebancara romaneasca, ci si numeroase sfaturi si analize care sa-I determine pe romani sa inteleaga si sa aprofundeze mai bine aceasta piata si ale sale produse financiare.

Ce stiu romanii despre imprumuturile rapide?

Desi piata creditelor rapide este una care a inceput sa fie activa inca de acum cativa ani, inca mai sunt foarte multi romani care confunda acest fenomen (legal) cu camataria. De vina pare sa fie sistemul de dobanzi care se aplica in cazul unui imprumut rapid. Valoarea DAE ajunge, pe termen scurt, la o suma mare, care depaseste in multe cazuri 2000%, insa, acest lucru se datoreaza exclusiv perioadei scurte de rambursare a unui astfel de credit, care poate fi de maxim 45 de zile. Diferenta majora intre legal si ilegal este dat de autorizarea functionarii acestor organisme, care pe langa faptul ca sunt platitoare de taxe si impozite, creeaza si locuri de munca. Ceea ce trebuie sa inteleaga acei romani care inca nu au inteles cum functioneaza acest sistem de imprumutare este legat de faptul ca exista o varietate de solutii pentru a se imprumuta de banii de care au nevoie si ca trebuie sa apeleze la imprumuturile rapide, doar atunci cand au constientizat toate implicatiile, au studiat foarte atent ofertele si sunt capabili sa returneze banii in termenul stabilit si la data de scadenta. Depinde doar de ei, dat fiind faptul ca fiecare, in parte, isi stie disponibilitatile financiare si cat de repede pot rambursa banii.

Ce ar trebui sa stie romanii despre imprumuturile rapide?

Din ce in ce mai multe companii nebancare ofera imprumuturi rapide fara dobanda. Da, desi pare ireal, acest lucru se intampla din ce in ce mai des. Totul a inceput cu Zaplo.ro si a continuat cu Ferratum.ro, insa si companii romanesti precum VivaCredit au inceput sa ofere acest tip de imprumut rapid. Probabil ca foarte multi romani se intreaba de c ear da cineva bani fara dobanda? Pentru ca exista o limita de suma, iar companiile nebancare sunt interesate sa aiba un capital de imagine cat mai bun si un portofoiu de client cat mai bogat. De aceea au simplificat atat de mult procedurile de aplicare pentru un credit urgent si de aceea au diversificat metodele de a accesa un astfel de imprumut urgent, multe dintre acestea desfasurandu-si activitatea in mediul online, pentru a facilita un timp mai scurt de completare a actelor. Romanii trebuie sa inteleaga ca astfel de imprumuturi sunt o solutie viabila si de mare ajutor, insa, numai pe termen scurt. Dat fiind faptul ca valoarea dobanzilor creste proportional cu perioada de rambursare (cu cat acesta este mai indelungat, cu atat valoarea dobanzii este mai ridicata), ideal ar fi ca returnarea creditului sa se realizeze cat mai rapid. Nu in ultimul rand, romanii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa analizeze fiecare oferta in parte, sa-si calculeze costurile sis a aleaga acea oferta care le ofera cele mai multe avantaje. Creditarea responsabila este singura metoda prin care un imprumut rapid este, cu adevarat, un aliat de incredere pentru cel care il acceseaza!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *